Miksi duunari ei äänestä vihreitä?

18.04.2019

Pubeissa ja rafloissa poolia pelatessani huomaan usein että meitä vihreitä pidetään aika etäisinä perus duunarilinjalla. Mistä tämä johtuu? Mehän olemme jokaisen puolue, ainoa aito yleispuolue mikä ajaa kaikkien ihmisten asiaa. Tämän takia itsekin liityin Vihreisiin. Kokoomus on hyvä puolue ja myös kaikkien asialla, mutta hieman liikaa kenossa oikealle ja taas demarit ovat selkeästi vasemmalla ja mitään logiikkaa ei ole siitä miten työpaikkoja tehdään. Vasemmistoliitolla on vähän samat ongelmat kuin meillä. Keskusta taas soutaa ja huopaa sen mukaan ollaanko hallituksessa vai oppositiossa. Eikö duunarit halua, että kaikilla menee hyvin? Riittääkö se että puolue ajaa vain itselle tärkeitä etuja? Miten saamme asemoitua puoluetta paremmin ihmisten mielessä niin että saisimme myös perusduunareiden äänet ja voisimme nousta suurimmaksi puolueeksi? Mielestäni tämä on vain ja ainoastaan markkinointia, brändin rakentamista, sillä työtä jo teemme kaikkien puolesta emmekä pyllistä kenenkään suuntaan. Vihreät pitäisi saada ajatuksissa realistiseksi vaihtoehdoksi. Nyt yhä moni äänestäjä ei "kehtaa" antaa ääntänsä Vihreille, viiteryhmien painostus ja käyttäytyminen estää tämän. Meidän pitäisi päästä eroon viherpiipertäjät ym. brändiin liittyvistä tänä päivänä siihen negatiivisesti vaikuttavista assosiaatioista. Työtä pitää tehdä brändin laajentamisen suhteen, puhuttaa jokaista jamppaa ja mammaa. Heikoimpia pitää tietenkin puolustaa ja heidän eteen tehdä, mutta heikot eivät äänestä yhtä suurella voimalla kuin perusduunarit. Vihreät on duunarin puolue!!

Juuri lähipubissa käydessäni osui tällainen ikävä tilanne. Tulin sisään ja näin persu tuttaviani siellä. Onnittelin heitä hienosta äänimäärästä eduskuntavaaleissa. Eräs nainen siihen sitten että "no kait säkin tietenkin äänestit persuja?", johon vastasin että "ei, kyllä mä aina annan ääneni Vihreille". Hän tähän sitten tokaisi, että "toi kuulosti ihan samalta, kun sä olisit tullut ovesta sisään ja sanonut olevasi idiootti". Eipä tuo kauhean hyvältä tuntunut voin sanoa. 

 Toinen saman illan keskusteluista eläkkeellä olevan entisen keskuskoulun puutyöopettajan kanssa. Hän oli kysellyt koulun pojilta että mitäs te olette nyt sitten oppineet siellä uuden opettajan alaisuudessa, johon pojat olivat yhessä ääneen toteneet, että "no ainakin sen että Vihreitä ei ainakaan äänestetä". 

Näitä aloin miettiä että mistä tällaiset jutut tulevat. Koulun opettajat markkinoivat lapsille ajatuksia että Vihreitä ei sovi äänestää, duunarit pitävät Vihreitä idiootteina? Onko meillä liikaa äänessä ihmisiä jotka ehkä eivät ole aidosti kaikkien asialla? Tätä mielestäni puoluetyössä tulisi miettiä vakavasti ja ottaa niin sanotusti kissa pöydälle ja pää pois pensaasta.