Jarimo Roivas

Vihreä realisti ja paremman huomisen rakentaja
 

 Olen turkulainen tavallinen suomalainen mies. Olen naimisissa ja meillä on 4 ihanaa lasta (2 poikaa ja 2 tyttöä) ja kissa. Harrastuksiani on Pool biljardi, joista erityisesti 8-pallo on minulle mieluisin laji. Myös saatan käydä golffaamassa kesäisin jos aikaa riittää. Ammatiltani olen putkiasentaja ja koulutukseltani markkinoinnin KTK ja LVI-insinööri. Pidän suomalaisesta kotiruoasta, suomiurheilusta ja oluesta.

Minulle tärkeitä asioita ovat suojateiden turvallisuus, Turun Seudun lähijunaratkaisu, hyvä sisäilma, paikallisen sopimisen lisääminen, byrogratian vähentäminen, varhaiskasvatuksen maksuttomuus, lapsiperheiden tukeminen ja kannustaminen lasten tekoon, rakkaan itämeren puhdistaminen ja kalakannan elvyttäminen, lähituotannon tukeminen ja globaalin lento/rekka/laivarallin vähentäminen.

En kannata perustuloa jokaiselle, en usko vastikkeettoman rahan lisäävän työhaluja, uskon että työhaluja voidaan lisätä kannustamalla ja progressiota uudistamalla niin että lisätienaaminen koetaan aina järkeväksi. Ihmistä ei pidä rangaista siitä että menestyy ja luo toisille työpaikkoja, asettaisin ansiotuloverotukselle 40%:n katon ja olisin ylpeä kaikista suomalaisista jotka menestyvät, rikastuvat ja luovat työpaikkoja, kunhan maksavat veronsa suomeen ja kantavat osaltansa yhteiskuntavastuunsa.

Kunnan, kaupungin, yhteisön tulee näyttää esimerkkiä kansalaisille miten omaa taloutta tulee hoitaa. Käytettävissä olevat varat tulee käyttää lakisääteisten velvoitteiden hoitamiseen ja tämän jälkeen priorisoidusti. Pikavippi ja velaksi eläminen, hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitäminen velalla ei ole hyväksyttävää. Esimerkki alkaa ylhäältä meistä. Vastuu pitää pystyä kantamaan, se tarkoittaa tasapainottamista, kulujen leikkauksia, varojen uudelleen kohdentamista, tulojen kerryttämistä sekä mahdollisesti jopa veroasteen korotuksia jos muuten yhdessä päättämäämme hyvinvointitasoa ei kyetä rahoittamaan.